Bloggen har flyttat!

Denna blogg har flyttat och är numera integrerad i min ordinarie hemsida. Du hittar den på www.kalligrafi.com/blogg.

Inläggen här på Blogger kommer att ligga kvar tills vidare, men nya inlägg kommer bara att publiceras på den nya bloggen. Hoppas att du kommer att följa mig där i stället!

Hälsningar Marie


måndag 28 mars 2011

Handtextad skylt till Vårrundan

Som jag skrivit tidigare så ska jag vara med på min första mässa som hantverkare i maj - nämligen Vårrundan på Kinnekulle. Vi kommer att vara tre utställare utanför Stampens kvarn, utöver aktiviteterna i själva kvarnen.

Det föll på mig att göra en skylt som visar vart vi finns, och det hade jag givetvis ingenting emot. Som du kanske har sett på mina kalligraferade kuvert så gillar jag verkligen att skriva stort. :)

Tanken med skylten är ju att den verkligen ska synas, så vilken färg är bättre än rött tänkte jag. Sagt och gjort:


Jag använde en akrylfärg som ju torkar vattenfast - bra ifall det skulle börja regna (hoppas inte!). Till bokstäverna blev det en klassisk kursiv stil med några avvägda slingor - den är lättläst, dekorativ och ganska typiskt kalligrafisk också tycker jag. Både kalligrafiintresserade och icke kalligrafiintresserade brukar gilla denna stil bäst, och det är väl egentligen inte så konstigt. Storleken är 50x70 cm - förhoppningsvis tillräckligt stor att synas på lite avstånd.
Denna detaljbild visar mina favorittekniker för att dekorera stora bokstäver: en tunn grå skugga och så genomgående prickar och linjer. Det är rätt enkelt egentligen, men ger ändå en stor effekt på det totala utseendet.

Mer om vårrundan kan du läsa hos vastsverige.com eller motesplatskinnekulle.se. Programbladet finns att ladda ner i pdf-format här. Jag och mina medutställare finns som "prick" nummer 2 på kartan och i programmet.

Du är varmt välkommen till Kinnekulle helgen 7-8 maj. Jag hoppas vi får många besök. Om vädret blir bra så är naturen i sig egentligen en tillräckligt god anledning att ta en sväng runt "Kullen" i maj!

Marie

1 kommentar:

  1. Det ble kjempeflott, og kommer helt sikkert til å synes godt. Lykke til på messen!!

    SvaraRadera